Кючюк от Варна: Равноправието е необходимо, за да имаме устойчиво общество
юни 11, 2023
Евродепутатът Илхан Кючюк поиска отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония
юни 20, 2023

Американският университет-ФОН, Скопие: Гордеем се, че Илхан Кючюк е Доктор хонорис кауза на нашия университет

Ръководството на Американския университет в Европа – ФОН категорично се разграничава от спекулативните материали и политически мотивирани статии, публикувани в част от медиите в Република България, отнасящи се до присъденото почетно звание (Doctor honoris causa) на докладчика на Европейския парламент за Република Северна Македония – Илхан Кючюк.

“Награждаването се състоя на събитието „Младежта и образованието като ключ към по-силен евроатлантически алианс“ на 9 септември 2022 г. и е част от по-широка академична инициатива, чиято цел е преодоляване на различията и сближаване на двата народа и държави чрез гражданско сътрудничество и чрез поредица от конференции в сферата на образованието, културата и младежта.”, заяви ръководството на АУЕ-ФОН.

Категорично информираме обществеността, че използването на академични събития, чието значение е академично и насочено към насърчаване на сътрудничеството на университета с международни институции и техните членове и интернационализацията на университета, не трябва да бъде предмет на ежедневни политически интереси или спекулации от всякакъв вид.

„Основавайки се на богатата биография на г-н Кючюк, неговия професионален ангажимент и принос към международното сътрудничество през последните години, той повече от основателно носи титлата Doctor Honoris Causa на нашия университет, заедно с други изтъкнати личности, които са допринесли за международната мрежа на АУЕ-ФОН. Гордеем се, че Илхан Кючюк е Doctor Honoris Causa на нашия университет“, споделят от АУЕ-ФОН.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски