Илхан Кючюк пред 24 часа: Санкциите срещу Пеевски са изфабрикувани в офисите на Прокопиев – ще разобличаваме олигархичния генезис на този кръг, за да не бъдат подвеждани партньорите ни от САЩ и ЕС
септември 29, 2021
Илхан Кючюк на среща с външния министър на Северна Македония Буяр Османи
ноември 17, 2021

Делегацията на АЛДЕ пристигна в България

Групата е у нас, за да извършва наблюдение на провеждането предсрочните парламентарни и президентските избори

Днес в страната пристигна делегацията на АЛДЕ, която ще извърши наблюдение на предстоящите избори. Ръководител на групата е Адриан Васкез Лазара, който е и председател на Комисията по правни въпроси в ЕП, а нейни членове са евродепутати и експерти от Европейския парламент.

Очаква се делегацията на АЛДЕ да работи по наблюдение и анализ на въпроси, свързани с върховенството на закона и спазването на човешките права и свободи.

Програмата на делегацията включва срещи с председателя на Български Хелзински Комитет Красимир Кънев, главния прокурор на Р България Иван Гешев, Симеон Василев – основател на Фондация „Глас“ и Яков Джераси, председател на Международна фондация „България“. В програмата на делегацията е предвидено и посещение на гр. Кърджали.

Делегацията на АЛДЕ ще даде пресконференция пред медиите на 06.11 (събота) от 14:00 часа в конферентната зала на хотел „Арпезос“, гр. Кърджали, където ще представи предварителните заключения от визитата си.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски