Илхан Кючюк организира събитие в ЕП за превенция на радикализацията на Западните Балкани
септември 27, 2018
Илхан Кючюк: Езикът на омразата е най-силен от края на II световна война, това е опасно за целостта на ЕС
март 18, 2019

ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България

[smartslider3 slider=10]

Илхан Кючюк: ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България

Сплотяването на европейските общества е най-доброто оръжие срещу крайния национализъм, смята евродепутатът

 19 февруари 2019 г., Брюксел „ДПС ще работи за ускорено демократично развитие на България. Сплотяването на европейските общества е най-доброто оръжие срещу крайния национализъм.“ Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк по време на дискусия в Европейския парламент с членове и симпатизанти на ДПС от областите Плевен и Добрич. Посетителската група е в Брюксел по покана на Кючюк, като гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от ДПС.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна и особено внимание на предстоящите европейски избори: „През месец май всички европейски граждани ще се изправят пред решаващ избор, за това в каква Европа искаме да живеем. Пред нас стои алтернативата на европеизма, на свободата и толерантността, на мечтата за повече Европа. Но други, които искат да върнат Европа в най-мрачните ѝ години, ще се противопоставят с популизъм и език на омразата, с краен национализъм и изолационизъм. И тук България не прави изключение. За нас в ДПС пътят е начертан. Ние ще работим за ускорено демократично развитие на България, но и за сплотяване на европейските общества като най-доброто оръжие срещу крайния национализъм.“

Специална част от програмата включваше и посещение в Европейския комитет на регионите. Там гостите проведоха дискусия с генералния секретар към АЛДЕ Шон О’Кърнийн, който им представи бялата книга на АЛДЕ с 53 предложения как да доближим Европа до гражданите. Г-н О’Кърнийн призова за по-засилен диалог с гражданите, за да чуят политиците техните тревоги и предложения за по-добър съюз. Според него сътрудничество между либералните структури в Европа е важно за намирането на демократични решения на общоевропейски проблеми.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски