100 годишнина от Арменския геноцид (разискване)
април 15, 2015
Петима ученици от Севлиево спечелиха посещение в Брюксел от конкурс под патронажа на Илхан Кючюк
април 24, 2015

Евродепутатът Илхан Кючюк представи в Брюксел първите Европейски игри

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе домакин на събитие в Европейския парламент, представящо първите Европейски игри, които ще се проведат в столицата на Азербайджан Баку между 12-28 юни тази година. Сред специалните гости бяха Азад Рахимов, министър на младежта и спорта на Азербайджан, Н.Пр. Фуад Изгандаров, посланик на Азербайджан в Белгия, както и голям брой членове на Европейския парламент, служители на европейските институциите и представители на гражданското общество. Събитието излъчи за пръв път филма „Баку – 2015“ и  предостави подробна информация за подготовката за първите Европейски игри.

„Първите Европейски игри ще дадат възможност на спортисти от Европа да премерят сили в различни спортни дисциплини, но същевременно ще бъдат и една прекрасна възможност да представят Азербайджан пред широката публика. Наред с изградения политически диалог и сътрудничеството в секторите на инвестициите, икономиката и енергетика, считам че провеждането на това спортно мероприятие в Баку ще даде нов тласък за задълбочаване на търговските и културните връзки с Европа. Ще станем свидетели на толерантност и приемственост, на етническо, културно и религиозно многообразие, на които съвременна Европа е стъпила със своето мото „Единни в многообразието“, заяви Илхан Кючюк в своето приветствено слово.

Министър Азад Рахимов сподели постиженията на Азербайджан в областта на спорта през изминалите години. Той заяви, че провеждането на Европейските игри в страната е резултат именно от тези постижения, както и вниманието, което Азербайджан отделя на спорта.

Сред гостите на събитието бяха и младежи от София и Ловеч, които са на двудневна визита в Европейския парламент по покана на Илхан Кючюк. По време на посещението те имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат и разговарят лично с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

 

 

20150415_European games 1 20150416_Visiteurs group

 

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски