Илхан Кючюк награди ученици от България и Северна Македония с визита в Брюксел
септември 27, 2022
Илхан Кючюк от Страсбург: Стига с този двоен стандарт! Незабавно приемане на България и Румъния в Шенген
октомври 5, 2022

Евродепутатът Илхан Кючюк приветства посетителска група от България в ЕП

Според Кючюк консенсусът и обединението на национално ниво, ще извадят България от спиралата на кризи и страната ще постигне желаните успехи на европейската сцена

Евродепутатът Илхан Кючюк организира посетителска визита от България, в рамките на която членове и симпатизанти на ДПС от Севлиево и ученици от гр. Видин посетиха Европейския парламент. Учениците са първенци в ежегодния конкурс, организиран в памет на дългогодишния директор на СОУ Цар Симеон Велики – Видин,  Венцислав Станев.

По време на визитата гостите се запознаха отблизо с функционирането на Европейския парламент и имаха възможността да се срещнат с българския евродепутат. Лидерът на либералите коментира теми от политическата обстановка в Европа и страната, външната политика, както и с позициите на ЕС по актуални теми като войната в Украйна, енергийната криза и инфлацията.

„Мястото на България в политическия пъзел на Европа трябва да е централно. Всички ние ежедневно трябва да работим, за да извадим страната от тази спирала на кризи. Само с консенсус и обединение на национално ниво, можем да постигнем желаните успехи на европейската сцена. “, категоричен бе Кючюк.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски