VP/HR – Case of Ahmed Douma and other political prisoners in Egypt
февруари 17, 2015
Стартира конкурсът „Светлина и земя“ – съвместен проект на Илхан Кючюк и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево
февруари 24, 2015

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри информационен офис във Велико Търново

Велико Търново, 19 февруари 2015 г. – Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк откри втория си информационен офис в страната във Велико Търново. Домакини на събитието бяха областния съвет на ДПС Велико Търново и народния представител г-н Камен Костадинов.

Сред основните функции на офиса ще бъдат популяризирането на дейностите на Илхан Кючюк, свързани с ангажиментите му като член на Европейския парламент, както и предоставянето на информация на гражданите относно функционирането на различните европейски институции.

„За мен е много радостен фактът, че информационните центрове привличат сериозен интерес. За осемте месеца, в които съм член на Европейския парламент, виждам, че функцията им със сигурност няма да се свежда просто до предоставяне на информация от Брюксел и Страсбург към България. Напротив – много млади хора се свързват с мен – с конкретни идеи, проекти, предложения. Това беше и продължава да бъде основната ми идея и цел – да съдействам за това гражданите и държавата да се възползват активно от възможностите, които членството ни в ЕС предоставя. Поставям особен акцент на работата ми в област Велико Търново чрез моя офис тук. Аз съм възпитаник на ВТУ и тук започна политическата ми кариера.“, коментира Илхан Кючюк.

Информационният център на евродепутата ще развива дейността му в региона и ще участва в изготвянето на проекти на НПО или физически лица. Сред дейностите му ще бъде и организирането на семинари и дискусии, кампании, както и другите дейности, свързани с нуждите на българските граждани от по-конкретна или специализирана информация в дадена област, част от европейския контекст. Концепцията на евродепутата за развитие на информационните му офиси в страната включва тяхното трансформиране в центрове за предоставяне на услуги, „защото проектно-програмния подход е шансът за развитие на всеки гражданин в ЕС.”, коментира той.

От 25-ти януари функционира първият Европейски информационен офис на евродепутата, открит в София. Този в старопрестолния град е вторият, предстои и официално откриване на офис в гр. Шумен.

Илхан Кючюк е член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) от май 2014 г. Член е на Комисията по външни работи (AFET) и заместващ член в Комисията по култура и образование (CULT). Участва и в Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, както и в Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През ноември 2014 г. бе избран за член на Комитета по човешки права на Либералния интернационал.

Европейски информационен център на Илхан Кючюк:
Гр. Велико Търново
ул. “Цар Тодор Светослав” 1А, ет. 3
office_vt@ilhankyuchyuk.eu

За контакти: Юлвер Муса
+359 878 913 976