Изказване относно ситуацията в Египет
януари 15, 2015
VP/HR – Борбата с радикализацията и тероризма в Европа
януари 27, 2015

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри информационен офис в София

София, 25 януари 2015 г. – Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк откри първия си европейски информационен център в София.

Сред основните функции на офиса ще бъдат популяризирането на дейностите на Илхан Кючюк, свързани с ангажиментите му като член на Европейския парламент, както и предоставянето на информация на гражданите за функционирането на различните европейски институции.

„Отдавам огромно значение на откриването на информационни центрове в България. За мен е особено важно те да функционират не просто като места, които повишават информираността на местно и регионално ниво за политиките и програмите на ЕС. Разчитам изключително много на обратната връзка на гражданите – на техните мнения, идеи и препоръки. Ще се радвам, ако мога да им съдействам – членството ни в ЕС предоставя редица възможности, от които е добре да се възползваме“, коментира Илхан Кючюк.

Информационният център на евродепутата ще подпомага дейността и ще участва в изготвянето на проекти на НПО или физически лица. Сред дейностите му ще бъде и организирането на семинари и дискусии, кампании, както и другите дейности, свързани с нуждите на българските граждани от по-конкретна или специализирана информация в дадена област, част от европейския контекст.

До края на годината информационни центрове предстoят да бъдат открити още във Велико Търново и Шумен.

Илхан Кючюк е член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) от май 2014 г. Член е на Комисията по външни работи (AFET) и заместващ член в Комисията по култура и образование (CULT). Участва и в Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, както и в Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През ноември 2014 г. бе избран за член на Комитета по човешки права на Либералния интернационал.

Европейски информационен център на Илхан Кючюк:

Гр. София
Студентски град
ул. „д-р Йордан Йосифов“ 8 Б, ет. 3, офис 12 А

office@ilhankyuchyuk.eu

+359 879 818 146