Илхан Кючюк: Националните интереси са преди всички останали като приоритет за развитие на страната ни
май 29, 2014
Предложение за обща резолюция относно преследването на защитниците на правата на човека в Азербайджан
септември 18, 2014

Илхан Кючюк влиза на инат в политиката

Видео: Какво дава и взима политиката? – Newsroom, News 7

Илхан Кючюк е един от най-младите кандидати за евродепутати. Семеен е, запален по политиката от ранна възраст. В семейството му никой преди него не е бил ангажиран с политическо участие.

„Родителите ми са били ангажирани активно като гласоподаватели, но никога и особено много не се е говорело за политика в семейството“, казва Кючюк.

За интереса си към политиката в началото не срещал подкрепата на близките си. Желанието на родителите му било той да се реализира като юрист, но постепенно приемат избора му. Навлизайки постепенно в дълбоките води на политическия живот, Илхан си дава сметка и е наясно с какво се захваща.

„Г-н Ахмед Доган има една сентенция, която съм я запомнил добре, откакто я чух за първи път преди 7-8 години – „Политиката е професия, която повече взема отколкото дава, но и това, което взема, е много сладко, защото дава възможност винаги да бъдеш сред хората“.

В малкото свободно време, което му остава, Кючюк гледа да се разтоварва с книги или да спортува, да е сред приятели и млади хора. Казва, че не прави всичко на всяка цена, но има пред себе си поставени цели, иска ди види повече млади хора реализирани в България.

„Щастлив съм, защото съм председател на най-голямата младежка организация в политически план. Щастлив съм, защото имам съпруга, която ме подкрепя, имам семейство, което ме подкрепя, приятели, които ми дават кураж да правя това, което искам“, споделя Илхан Кючюк. Денят му започва в 6 ч. Чете новините, гледа сутрешните блокове и излиза на политическа работа. Връща се късно вечер. Кафето си пие без захар и избягва да пуши през деня. Позволява си го единствено вечер.

Илхан Кючюк е на ясно, че е натоварен с голяма отговорност и трябва да оправдае надеждите и очакванията на хората, които са му дали доверието си. Обещава да го направи.