Евродепутатът Илхан Кючюк пред „Монитор“: Налагането на вето на Северна Македония е вето и за Албания
ноември 17, 2020
Балансиращата роля на ЕС в Централна Азия
декември 4, 2020

Илхан Кючюк: В свят на дигитализация не може да има аналогов начин на управление

„Въпреки глобалната затвореност, ние оставаме отворени към света, защото съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Да обърнем внимание на бъдещето днес, преди всичко означава да се вгледаме във възможностите, които ни предоставя тази нова ситуация в света.”, каза по време на встъпителните си думи, досегашният председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

VIII-та Национална Конференция на Младежко ДПС се проведе под наслов „Младежко ДПС – Бъдещето Днес!“, изцяло онлайн с участието на 357 делегати. Това е първата партийна конференция в България, която се провежда напълно дигитално, с цел спазване на социалната дистаниция и препоръките, дадени от СЗО във връзка с пандемията от COVID-19.

В началото на конференцията, евродепутатът и досегашен председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, представи доклад, разглеждайки подробно работата на организацията за изминалия мандат. Сред основните теми, които Кючюк засегна в отчета си бяха глобалните предизвикателства, пред които е поставен светът заради пандемията; отговорността, която младите хора трябва да поемат за съграждането на съвременното българско общество; личната кауза на всеки член на Младежко ДПС за правата и свободите на гражданите; активното участие на младежите в политиките на ЕС, както и позиционирането на младите хора на ДПС в дебата за конференцията за бъдещето на Европа.

„Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори. За първи път в историята ни, член на Младежко ДПС е президент на Европейските млади либерали. И за първи път по едно и също време имаме и вицепрезидент на Световните млади либерали.”, заяви евродепутатът.

Кючюк изказа искрените си благодарности на почетния председател д-р Ахмед Доган, на председателя  г-н Мустафа Карадайъ, на ръководствата на ДПС и Младежко ДПС за непрестанната работа и предоставените възможности за развитие.

Освен делегатите от цялата страна, в VIII-та Национална Конференция на Младежко ДПС участие взеха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на ЦОБ на ДПС, народни представители, евродепутати и международни гости.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски