Президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален: ДПС дава на България етнически мир
октомври 14, 2017
Илхан Кючюк: Езикът на омразата на „патриотите“ няма да помогне за членството на България в Шенген
октомври 25, 2017

Илхан Кючюк е финалист в международния конкурс “Иновации в политиката 2017″

Проектът на евродепутата от ДПС ВЕИ експозиции, изработени от децата на Севлиево” се състезава наравно с още 589 иновативни политически проекта

Евродепутатът от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк е един от финалистите в международния конкурс “Иновации в политиката 2017”. Председателят на Младежко ДПС е номиниран в категория “Цивилизация” (проекти в сферата на изкуства, образование, наука и европейско общество). Проектът на Илхан Кючюк “ВЕИ експозиции, изработени от децата на Севлиево” се състезава наравно с още 589 иновативни политически проекта, разпределени в 9 категории, от различни европейски държави. Избраните финалисти са 80 – най-креативните и смели политици в рамките на Европа.

Заявките за участие в конкурса са оценявани от жури, съставено от 1022 граждани от различни европейски държави. Избраните победители ще бъдат анонсирани на церемония на 6 декември, която ще се състои в Кметството на град Виена.

 За проекта:

От началото на мандата си досега, за трета поредна година Илхан Кючюк организира конкурси сред учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в гр. Севлиево, намиращ се в Северна България – район, в който децата имат силно ограничени възможности.

Конкурсите за разработване на проекти по наука, техника и технологии (по природни, приложно-технически и естествени науки) за ученици от VIII до ХІІ клас имат за цел да насърчи младите хора в разработването на нови програми, продукти и проекти по икономика, химия, електронни прибори, устройства и комуникационни средства, физика и астрономия, биотехнологии, биология, енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и осмислянето на проблемите, свързани с околната среда. Освен участието в изложба и различни награди, част от победителите посещават Европейския парламент в Брюксел, за да се запознаят с историята и функциите на институцията.

За конкурса:

Международните награди „Иновации в политиката“ стартираха в България и още 8 европейски държави тази пролет. Инициативата цели да идентифицира и отличи добри практики в политическата сфера, които ни обединяват, вдъхновяват и правят живота ни по-добър. До 31 юли 2017 г. всички български граждани, както и самите политици, можеха да номинират проекти на сайта www.innovationinpolitics.eu. Отново там бе и кандидатстването за член на журито, което оцени проектите чрез онлайн платформа. България е една от държавите-учредителки на Института за иновации в политиката, базиран във Виена. Представител за България е Александър Дурчев, изпълнителен директор на All Channels Communication Group. Първата церемония по награждаване ще се състои на 6 декември 2017 г.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски