Илхан Кючюк: ЕС не трябва да бъде брюкселска администрация, а отговорен към гражданите политически съюз
април 4, 2018
Ден на Мароко се проведе в Мадан с подкрепата на евродепутата Илхан Кючюк
април 30, 2018

Илхан Кючюк започва работа по интернет портал за проблемите на българските граждани след Брекзит

Евродепутатът анонсира проекта в предаването „Обещанието“ по БНТ

 16 април 2018 г., София – Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк ще създаде информационен интернет портал, който да предоставя на българските граждани, които учат и работят във Великобритания, информация по проблеми, касаещи правата им след Брекзит.

Кючюк анонсира началото на проекта „Ти и Брекзит“ при старта на втория сезон на предаването „Обещанието“ по Българската национална телевизия. В политическия формат петима евродепутати поемат конкретни обещания, които трябва да изпълнят. Целта е всеки един от тях да поеме обещание, свързано с работата му в Европейския парламент, което да доведе до успешен край. Предаването ще се излъчва всяка неделя от 29-и април до 3-и юни. Началото е в 19:00 часа.

„Обещавам да изработя интерактивен информационен портал, предлагащ решения на казусите на българските граждани в сферата на образованието и трудовите права във Великобритания. Смятам, че темата е особено важна в контекста на Брекзит и затова ще продължа да работя активно – не само в изданието, а и след него по този важен за всички български граждани въпрос“, каза Илхан Кючюк.

„От една страна, на интернет портала „Ти и Брекзит“ нашите сънародници ще могат да се информират по актуални въпроси относно преговорите между ЕС и Великобритания, да потърсят решение на проблемите си от съответните експерти по трудови и образователни права, но и ще мигат да прочетат стратегически документи по темата“, поясни българският евродепутат.