Илхан Кючюк стана „Доктор хонорис кауза“ в Ташкент
ноември 28, 2023
Кючюк повежда демонстрация в центъра на Виена срещу ветото за Шенген
ноември 30, 2023

Илхан Кючюк: Идната година ще бъде годината на важния избор

„Следваща година предстоят избори в ключови точки по света, които ще пренаредят фигурите на геополитическата шахматна дъска. Сред тях са и изборите за Европейски парламент, затова ние не трябва да говорим за Европа, само когато идват европейски изобри. Това е проблемът на българската политика, че след 17 години членство, ние все още приемаме ЕС за външно тяло. Ако не променим мисленето си, няма да успеем да дадем смисъл на солидарността и равноправието. Ще живеем в една България, която младите хора ще гласуват маргинално и радикално.“. Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Преосмисляне на Европа – либералната визия за Европа на бъдещето“.

 

Кючюк коментира разделението в Европа и кризите, които по думите му се усещат осезаемо сред гражданите, водещо до по-голямата им скептичност.

 

 

 

 

Събитието е продължение на дискусиите с граждани на АЛДЕ,

като дава възможност за по-задълбочено разглеждане на европейски теми от ключово значение за бъдещето, които бяха повдигнати по време на поредицата от обсъждания във формата Townhall. С поглед към бъдещето, то има за цел да предостави форум, на който младите хора да обсъдят либералната визия за Европа, включително приоритетите за завършване на европейската интеграция и разширяването на ЕС, бъдещето на пазара на труда и участието в демократичния живот.

На събитието присъстваха повече от 200 младежи от цялата страна. В рамките на двудневното събитие в панелите – „Стара Европа, нова Европа – европейската интеграция сега и в бъдеще“, „Умения на бъдещето и демократично участие във все по-цифров свят“ и „Нов подход към бизнеса и пътуванията – осигуряване на устойчивост за бъдещите поколения“, на участниците бе предоставена възможността за обсъждане на теми, които са сред водещите пред Европа приоритетни теми, по които либералите работят за постигане на визия с поглед към бъдещето.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски