Делегацията на АЛДЕ пристигна в България
ноември 5, 2021
Илхан Кючюк разговаря с вицепремиера на Украйна Олга Стефанишина
ноември 18, 2021

Илхан Кючюк на среща с външния министър на Северна Македония Буяр Османи

Двамата изразиха надежда за по-бърз темп на преговорите за европейската интеграция на страната

Евродепутатът от ДПС, който е и постоянен докладчик за Република Северна Македония Илхан Кючюк, се срещна днес в Брюксел с външния министър на страната Буяр Османи.

„Изборите в България и Северна Македония приключиха, сега очакваме да започнат реални преговори за решение на двустранните въпроси. По време на предизборната кампания нашата политическа сила многократно заяви своята недвусмислена подкрепа за незабавното започване на преговорите за присъединяване на страната към ЕС. За ДПС това е най-добрата геостратегическа инвестиция в региона и гаранция за сигурността и мира на Западните Балкани, и ние ще продължим да работим в тази посока.“, категоричен бе Кючюк по време на срещата.

По думите му с ясна визия и мобилизиране за преговори и от двете страни, България и Северна Македония ще намерят компромис и ще станем свидетели на положителен развой на събитията.

От своя страна министърът на външните работи Буяр Османи изрази надежда, че през декември срещите и контактите ще бъдат засилени, с цел постигане на конкретни резултати, които са в интерес и на двете страни. Външният министър потвърди и ангажимента за напредък в процеса на европейска интеграция, регионално сътрудничество и добросъседство в Западните Балкани.

 

 

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски