Илхан Кючюк посрещна делегация от Узбекистан в ЕП: Подписахме исторически споразумения, които предоставят огромни възможности
март 5, 2024
Илхан Кючюк от конгреса на либералите: Не социологията, а европейските граждани ще решат съдбата на Европа
март 21, 2024

Илхан Кючюк откри фотоизложба в ЕП: Европа трябва да знае за успешния модел на община Белица

„Идеята на тази изложба бе да се опитаме да покажем успешния модел на Белица тук – в европейските институции. За 20 години Белица се превърна в модел за спасяването на мечките. Тази 20-годишна история отразява и потвърждава заслугите на Община Белица, на фондация „Четири лапи“и на фондация „Бриджит Бардо“ през годините и дава още един шанс на мечките да заживеят своя нов нормален живот в друга среда.“, това каза евродепутатът Илхан Кючюк при откриване на изложбата „СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ“, посветена на Парка за мечки в гр.Белица.

Кючюк изрази задоволство, че сред гостите на събитието са представители на местната власт от различни политически семейства, което по думите му значи само едно – България може да бъде единна!

„Вълнувам се, защото в сърцето на Европа се говори за моята родина България и за нашата община Белица. Добрият пример Белица може да бъде използван в цяла Европа. „Паркът за мечки“ не само спаси мечките, но той промени нашата култура в посока отношение към животните, но и даде силен тласък за развитието на община Белица и по-голямата разпознаваемост на общината.“, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

На фотоизложбата присъстваха Мартин Хойшик, зам.-председател на Европейския парламент, Радослав Ревански, кмет на Община Белица, Лучана Д’Абрамо, главен директор развитие на фондация „Четири лапи“, Димитър Иванов, директор на Парка за мечки, Кристоф Мари, зам.-директор на фондация „Бриджит Бардо“, съпредседателите на Младежко ДПС – Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов, кмета на община Якоруда Мехмед Вакльов, евродепутати и т.н.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски