Илхан Кючюк: Европа се нуждае от бързи решения, за да играе ключова геополитическа роля
юли 17, 2021
Кючюк към Заев: Надявам се диалогът с новото българско правителство да бъде възстановен
август 26, 2021

Илхан Кючюк от Велико Търново: Конкурсът догодина ще се проведе с ученици от България и Република Северна Македония

Евродепутатът и директорът на СУ “Вела Благоева” Ангел Янчев единодушно подкрепят идеята за съвместен проект между двете държави

Илхан Кючюк получи плакет за приноса си към философско-историческия конкурс „Македония и България – близките далечни“, който се провежда под патронажа на евродепутата. Новият президент на европейските либерали Илхан Кючюк е постоянен докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония и подобни инициативи са често подкрепяни от него, а този плакет е поредно признание за неговия принос за развитието на международните отношения на страната.

Изключително важно е добрите примери и практики да бъдат показвани на обществото и да получават нужната подкрепа. Затова ще продължавам да подкрепям подобни инициативи, които ще заздравят добросъседските ни отношения в бъдеще. “, каза Кючюк по време на награждаването.

След награждаването евродепутатът Илхан Кючюк и директорът на СУ “Вела Благоева” Ангел Янчев проведоха среща, на която стана ясно, че следващата година в конкурса ще бъдат включени ученици от България и от Република Северна Македония. И двамата смятат, че мястото на Република Северна Македония е в Съюза и подобни съвместни инициативи са крачка към по-добри бъдещи отношения между страните. Първенците ще получат шанса да посетят ЕП в Брюксел. Целта на конкурса е сближаването и добросъседските отношения да се развиват в бъдеще.

Тази година в конкурса, организиран от СУ „Вела Благоева“ в партньорство с Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и под патронажа на Илхан Кючюк, се включиха рекорден брой участници от цялата страна. Първенците в конкурса ще получат предметна награда и ще имат възможността да посетят Европейския парламент, благодарение на евродепутата Илхан Кючюк.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски