Украйна удостои Илхан Кючюк с почетна грамота
октомври 6, 2022
Високо признание за Илхан Кючюк – получава наградата „Пламъкът на свободата“
ноември 2, 2022

Илхан Кючюк пред либералните лидери: Сигурността на нашите държави е приоритет

Държавните ръководители на либералите се срещнаха днес в Брюксел, преди Европейския съвет, за да обсъдят руската военна агресия срещу Украйна, темите за сигурността и отбраната и предстоящите европейски избори през 2024г.

Под наслов „Напред към 2024г.“ либералните лидери дискутираха войната в Украйна и сигурността на Европа. Лидерите категорично заявиха, че ще продължат усилията в подкрепа на украинския народ.

„Ситуацията изисква от нас пълна солидарност и либералите подкрепят украинския народ от началото на войната, но ние заставаме и зад онези демократично настроени граждани на Русия, които се борят за свобода и различно бъдеще на страната. Голямата задача пред всички нас – лидери на либерални европейски партии, либерални министър-председатели и еврокомисари е да се движим напред като общност, основана на споделените ни ценности, либерална визия и разбиране към проблемите на европейските граждани.“, заяви Кючюк при откриване на срещата.

Участие в лидерската среща на либералите взе и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заяви категоричната си позиция, в подкрепа на Украйна и украинските граждани.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски