Илхан Кючюк участва в годишната среща на Комитета по човешки права на ЛИ
ноември 30, 2017
Илхан Кючюк, Enterprise: Основно предизвикателство пред европейската икономика е нуждата от модернизация
декември 18, 2017

Илхан Кючюк е преизбран за вицепрезидент на АЛДЕ

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе преизбран за втори мандат като вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) по време на 38-ия конгрес на партията, който се провежда в Амстердам, Холандия. Председателят на Младежко ДПС получи мащабна подкрепа от делегатите на конгреса и получи най-висок резултат.

„Преди две години в Будапеща ми бе гласувано доверие, което поех ангажимент да оправдая. Полученият втори мандат е изключително голямо признание, за което съм благодарен, но и голяма отговорност. Резултатът от гласуването още веднъж доказва, че Движението за права и свободи е демократична и отговорна партия, която се ползва с голямо доверие в Европа. През тези две години ние положихме много усилия за разпространяването на либералните идеи в Югоизточна Европа и позиционирането на АЛДЕ партията като ключов фактор.“, заяви Илхан Кючюк.

„Днес, също както и тогава, сме изправени пред най-голямата криза на европейската идентичност. Възходът на либералите в Европа доказва, че нашата формула за единен, отворен и жизнен континент е абсолютно незаменима. Нашият либерален капацитет е неизчерпаем. Трябва да се гордеем с това, което постигнахме като истинска европейска политическа партия. От Германия до Македония либералните партии променят политическия пейзаж към по-добро. Не трябва обаче да спираме дотук. Изправени пред нови реалности и днес Европа се нуждае от реформи повече от всякога. За един по-проспериращ, по-свободен и по-интелигентен Съюз“, добави евродепутатът.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски