Илхан Кючюк: Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков
януари 22, 2023
Илхан Кючюк отличен с приза „Прогресивен лидер на годината“ от Дарик радио
януари 28, 2023

Илхан Кючюк: Смисълът на големите политики е да работят за гражданите

Евродепутатът бе домакин на представители от побратимените общини Ветово и Истанбулската Авджълар

Делегация от България, водена от кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед е на тридневно посещение в Брюксел, по покана на евродепутата Илхан Кючюк. В белгийската столица кметът на Ветово се срещна със своя колега от побратимената Истанбулска община Авджълар, адв. Туран Ханчерли.

След като през март миналата година кметовете на община Ветово и община Авджълар подписаха споразумение за сътрудничество и побратимяване, днес по покана на Илхан Кючюк двамата се срещнаха в Брюксел. По време на срещата бяха обсъдени реализирането на общи европейски проекти, предстоящи съвместни инициативи и сътрудничество в областта на образованието и туризма.

В делегацията, водена от кмета на община Ветово д-р Мехмед Мехмед, бе Ализан Яхова – народен представител от ДПС, Нермин Кязимова – зам.-кмет на община Ветово, Зекерие Панджаров – PR мениджър, Юзлем Лютфиева – директор дирекция АПИО и Юсеин Юсеинов – главен експерт „Европейски въпроси”.

„Смисълът на големите политики, в крайна сметка е да работят в полза на гражданите, защото става дума за това да бъдем близо до хората и техните проблеми. Изправени сме пред необходимостта да гледаме на всичко хоризонтално – едновременно от европейска, национална и местна гледна точка.” Това каза евродепутатът Илхан Кючюк по време на срещата с генералния секретар на група „Обнови Европа“ в Комитета на регионите, Шон О‘Кърнийн.

От своя страна Шон О‘Кърнийн посрещна делегацията от България с думите :„Това е домът на Комитета на регионите, това е вашият дом.”

По време на срещата бе обсъдено сътрудничеството между европейските институции и представителите на местната власт, изтъквайки потенциала на местните и регионални власти за промяна на облика на Европа и запознавайки делегатите с работата на институцията и ръководството на Група „Обнови Европа” и Комитета на Регионите.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски