Сър Греъм Уотсън: Патриот е човек, който обича страната си, националист – човек, който мрази съседа си
декември 16, 2019
Евродепутатите от ДПС – на срещи в София с председателя на „Обнови Европа“
февруари 6, 2020

Илхан Кючюк с награда от посолството на Кралство Мароко в България

На 3 януари 2020 г. „Съветът на мароканите по света“ организира в резиденцията на Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в Република България първия „дипломатически салон“, на тема: „Жените и тяхната роля в насърчаването на културните и дипломатически отношения между държавите“. Сред отличените от „Съвета на мароканите по света“ по време на събитието бе и евродепутатът на Обнови Европа/ДПС Илхан Кючюк. Отличието му бе връчено по препоръка на Н.П. г-жа Мидауи за популяризирането на мароканската култура в България и насърчаването на двустранните отношения между Европейския съюз и Кралство Мароко.

„Съветът на мароканите по света“, в партньорство с мароканските консулски и дипломатически мисии акредитирани в чужбина и фондация „Хасан II”, организира този салон, за да създаде място за диалог и обмяна на опит, както и за укрепване отношенията между Мароко и другите страни, в които Кралството е представено на дипломатическо равнище.

„Кралство Мароко е стратегически и икономически партньор за ЕС и ние трябва да насърчаваме и задълбочаваме нашето партньорство. Радостен съм от факта, че първата тема на дипломатическия културен салон в България набляга на ролята на жените във всички области на политическия, икономическия и социален живот. Кралство Мароко може да служи за пример за много държави по света, за начина по който жените са интегрирани в обществения живот на страната. Такъв положителен пример е посланика на Мароко у нас, която със своята неуморна работа популяризира мароканската култура в България“, заяви Кючюк.