Кючюк: Очаквам силна ангажираност от страна на правителството по въпоса Шенген
септември 18, 2023
Кючюк от ЕП: България прекрати схемата със златните паспорти и се доказа като надежден партньор – Австрия и Нидерландия да го признаят!
октомври 3, 2023

Илхан Кючюк с ново събитие за Шенген – реализира го съвместно с румънските си колеги

На 22 септември (петък) от 16:00 часа в хотел „Дунав Плаза“, гр. Русе ще се проведе конференцията „Мост на очакванията: Значението на Шенген за България и Румъния“.

Това е поредна инициатива на евродепутата от „Обнови Европа“/ДПС, който с целенасочени събития и ясни послания успява да насочи вниманието към важността на присъединяването към Шенгенското пространство за гражданите и бизнеса както в България, така и в Румъния.

Конференцията ще предостави възможност за задълбочена дискусия между български и румънски политици, посланиците на двете държави, граждани и представители на бизнеса.

„Разговорът за Шенген никога няма да бъде пълен без България и Румъния. Функционирането на това общо пространство носи значителни икономически ползи за Европа като цяло, но в същото време ставаме свидетели на дискриминация, която сериозно подкопава отношението спрямо ЕС сред гражданите. Това от своя страна нанася значителни вреди на бизнеса в България и Румъния.“, категоричен е Кючюк.

––––––––––––––

На 23 септември (събота) Илхан Кючюк и румънският му колега Влад Ботош ще дадат съвместна пресконференция от 10:00 часа от ГКПП- Дунав Мост I – Русе-Гюргево.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски