Eвродепутатът Илхан Кючюк с инициатива в Международния ден на майчиния език
февруари 21, 2017
Илхан Кючюк: Майските събития задължително трябва да влязат в учебниците по история на България
май 22, 2017

Илхан Кючюк: Трябва да се даде шанс на подготвеното и образовано младо поколение да се развива и работи в България

Членове и симпатизанти на ДПС от област Габрово, както и ученици от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, Севлиево, които взеха участие в конкурса „Разработване на проекти по наука, техника и технологии“ и победителите в конкурса „Г-н и г-жа Фейсбук – Варна“, посетиха Европейски парламент по покана на евродепутата Илхан Кючюк.

 

По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че девети май е не само празник на Европа, но и на всички хора изповядващи ценностите на свободата и толерантността. „ Девети май е най-добрият повод да се наречем горди европейци. Само до преди 70 години нашия континент е бил опустошен от войни и  насилие, а днес празнуваме победата на обединението и толерантността. Европейският съюз е уникален проект по своята същност и не случайно неговия слоган е единни в многообразието. Нещо повече, считам че ние младите трябва да продължим да се борим за него, защото бъдещето принадлежи на нас“, сподели Кючюк в своето изказване.

В заключение, г-н Кючюк ги увери, че ще работи за създаване на благоприятен предприемачески климат в България, за да може всеки един млад човек да намери реализация на своя потенциал.  „Трябва да се даде шанс на подготвеното и образовано младо поколение да се развива и работи в България. Само така, ние ще можем да достигнем нивото на старите членки на ЕС“, допълни още евродепутатът.