MRF Bulgaria elect new leader at 9th National Congress
април 24, 2016
Statement on the kidnapping of chair of PARNAS Youth
април 26, 2016

Кметове от ДПС сред финалистите за награди в Комитета на регионите

Градоначалниците на Белица – Радослав Ревански – и на Ардино – Ресми Мурад – се бориха за престижните награди с още 33-ма кметове от 14 държави

Брюксел, 25 април 2016 г. – Алиансът на либералите и демократите за Европа обяви най-добрите местни и регионални лидери-либералдемократи по време на официална церемония в Комитета на регионите в Брюксел днес.
Финалист в категория „Млад европеец на годината“ бе кметът на община Белица Радослав Ревански. Сред най-добрите кандидати в категория „Постижения в областта на управлението“ се нареди друг доказал се кадър на ДПС – Ресми Мурад, кмет на община Ардино.

Номинациите за местни лидери либералдемократи бяха внесени в Комитета на регионите от АЛДЕ след задълбочен и обстоен анализ на тяхната управленска дейност. Отчетени бяха успешно реализираните политики на регионално ниво, а също така бе взет под внимание фактът, че и двамата кандидати са млади, с потенциал за развитие на европейско равнище.

Достигането до финалната фаза в тази инициатива е поредното признание за двамата градоначалници и тяхната устойчивата политика, водена в диалог с гражданите и в съответствие с европейските ценности.
Кметовете присъстваха на тържественото събитие, придружени от лидера на Младежко ДПС, евродепутат и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк.