Илхан Кючюк от ЕП: Съдбата на България се решава като по сценарий от латиноамерикански сериал
юни 1, 2023
Американският университет-ФОН, Скопие: Гордеем се, че Илхан Кючюк е Доктор хонорис кауза на нашия университет
юни 20, 2023

Кючюк от Варна: Равноправието е необходимо, за да имаме устойчиво общество

Във Варна се проведе семинар на тема: „Женското лидерство в модерното управление“. Събитието бе организирано с подкрепата на лидера на европейските либерали Илхан Кючюк и събра повече от 300 дами – членове и симпатизанти на ДПС от област Варна и съседните области.

Кючюк приветства дамите с историческия цитат на желязната лейди Маргарет Тачър, която казва: „Ако искате нещо да бъде казано, помолете мъж. Ако искате нещо да бъде направено, помолете жена“.

По думите му женската сила е катализатор на енергия, която е крайно необходима днес в обществото.

„Равноправието е необходимо, за да имаме устойчиво общество. И днес битката на човечеството в България и ЕС е кой ще съумее да задържи талантите. Жените играят огромна роля в обществено-политическия живот, но това, което виждаме днес е от 193 държави, членуващи в ООН, само в 28 от тях имаме държавни правителствени ръководители жени. Затова всички трябва да полагаме усилия да включваме жените в политиката. Днес на територията на Европа се води война, а гласът на украинското общество е този на жените.“ , каза Илхан Кючюк от семинара на жените във Варна, събрал стотици дами членове и симпатизанти на ДПС от област Варна и съседните области.

Кючюк подчерта, че още от жените са ключов фактор в предотвратяването на конфликти, ето защо е необходимо приобщаването на дамите все повече в обществено-политическия живот.

Събитието събра стотици жени от различни области в Североизточна България – симпатизанти и активисти на ДПС. В началото на събитието дамите бяха приветствани от Сали Табаков – областен председател на ДПС-Варна.

Сред лекторите бяха Филиз Хюсменова, зам.-председател на Народното събрание, народните представители от ДПС – Ализан Яхова, Фатме Рамадан и Ертен Анисова, както и Имрен Мехмедова – член на ЦОБ на ДПС. В следващите два панела по темата, свързана с женското лидерство говориха още Валерия Велева – главен редактор на „Епицентър“, а за политическото участие на жените в България – д-р Ирена Тодорова, преподавател в НБУ.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски