Илхан Кючюк: Гордея се, че България беше първата страна в Европа, отзовала се на трагедията
февруари 11, 2023
Илхан Кючюк участва в Мюнхенската конференция по сигурността
февруари 18, 2023

Кючюк от Страсбург: Апелирам ЕС да окаже пълна подкрепа на бедстващите от опустошителните земетресения

EP Plenary session - The recent JHA Council decision on Schengen accession

По време на дебатите във връзка със земетресенията, засегнали Турция и Сирия миналата седмица, евродепутатът от ДПС изрази подкрепа към пострадалите и надежда, че в тези трудни времена европейското гражданско общество и институциите ще се обединят в помощ на бедстващите.

„Призовавам за пълна мобилизация на гражданското общество на Европа, нека всеки европейски гражданин да помогне. Хората в Турция и Сирия са потънали в скърб, докато се опитват да оцелеят без дом и санитарни условия. Сега те имат нужда от генератори за ток, одеала, топли дрехи, вода и храна. Имат нужда от нашата подкрепа! Това е въпрос на солидарност, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота.“, заяви Кючюк.

Лидерът на европейските либерали изрази благодарност към комисар Ленарчич и целия му екип за предприетите решителни действия чрез механизма на ЕС за гражданска защита.

„Бих искал също така да аплодирам и да благодаря на хилядите спасителни екипи от ЕС и доброволците, които се борят за чудеса на терен. Въпрос на солидарност е, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота. Необходима е политическа, хуманитарна  и морална подкрепа!“, коментира още Кючюк от Страсбург.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски