Илхан Кючюк: Всички захаросани приказки за приемането ни през юни в Шенген са неверни. Тази година трябва да работим за дата през 2025г.
януари 21, 2024
Илхан Кючюк се срещна с новия премиер на Северна Македония
февруари 2, 2024

Кючюк се срещна с германския финансов министър Кристиан Линднер

Българският евродепутат Илхан Кючюк проведе среща с министъра на финансите на Германия Кристиан Линднер, който е и лидер на Свободната демократическа партия (FDP). Двамата разговаряха за икономическата политика, насочена към устойчив растеж и повече работни места в ЕС, помагайки за подобряване качеството на живот на хората. Темите за частичното приемане на България в Шенген и предстоящото пълно такова, както и Еврозоната бяха във фокуса на разговорите на двамата политици.

По думите на германския финансов министър през последните месеци България демонстрира значителен напредък по пътя към интеграция в ключови европейски структури. Кючюк от своя страна благодари на Линднер за подкрепата, която Германия оказа на България по пътя й към Шенгенското пространство.

„В навечерието на европейските избори, е изключително важно да предложим нашата визия за справяне с основните предизвикателства, пред които са изправени европейците в момента. Европейските граждани търсят по-силен акцент върху основните европейски ценности, икономическото и социално благосъстояние. В този смисъл, Европа трябва да работи за своите граждани, без да се задълбочават неравенствата. Небходимостта от връщане на по-всеобхватни икономически политики, които да гарантират стабилно и справедливо разпределение на благата е голяма.“, каза Илхан Кючюк на срещата.

И двамата бяха единодушни, че геополитическият компас би имал смисъл, ако всички държави погледнат в една посока, по отношение на общите приоритети и предизвикателства, които стоят пред ЕС.

Илхан Кючюк изрази пълна подкрепа за листата на Свободната демократическа партия (FDP) начело с Мари-Агнес Цимерман за предстоящите европейски избори.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски