Илхан Кючюк поиска от ЕК да осъди незаконните действия на Бойко Рашков
септември 15, 2022
Илхан Кючюк награди ученици от България и Северна Македония с визита в Брюксел
септември 27, 2022

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк от САЩ: Демокрацията няма алтернатива!

Евродепутатът проведе ключови срещи в Конгреса и Сената

В серия от работни срещи в Капитолия с американските конгресмени Марио Диас-Баларт, Джо Уилсън и Джим Коста, лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк изрази своята подкрепа за засилено трансатлантическо партньорство между Европа и САЩ. Насърчаване на демокрацията, войната в Украйна, възможностите за подкрепа на украинския народ и трансатлантическото партньорство са специален фокус във вниманието на политиците.

Във времена на война, когато международния ред, основан на правила, е подложен на изпитание, тясната трансатлантическа координация и партньорство са без алтернатива. Днес виждаме, че света отново се изправя пред безпрецедентна,  от края на Втората световна война, военна мобилизация и само с общи усилия можем да възстановим мира и да запазим демократичните ценности. Борбата за защита на човешките права и срещу автокрацията, може да бъде успешна, само когато Европа и САЩ говорят с един глас. Демокрацията трябва да победи!“, заяви Кючюк.

По време на посещението си във Вашингтон, Илхан Кючюк проведе срещи в Държавния департамент на САЩ, с президента на Националния фонд за демокрация (NED) Деймън Уилсън, с президента на Националния демократичен институт (NDI) Дерек Мичел, с Джърман Маршал Фонд, с посланика на ЕС в САЩ Ставрос Ламбринидис. По време на срещите бяха обсъдени съвместните усилия за насърчаване на демокрацията, войната в Украйна и възможностите за подкрепа на украинския народ, както и общи действия за насърчаване на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски