Лютви Местан в Джебел: ДПС е най-европейската партия в България
май 19, 2014
Илхан Кючюк: Европа в България е постижима кауза
май 23, 2014

Лютви Местан: Европа ще види Родопа благодарение на нас

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обърна към жителите на миньорския град Рудозем днес с обобщението, че партията е изпълнила поетия преди една година ангажимент държавата отново да се грижи за Родопа планина, да се обърне погледът на държавната политика към Родопите. „Така избраните с вашия глас представители на ДПС в Европейския парламент ще обърнат погледа на цялата европейска политика към Родопите“, каза още председателят на ДПС.

В смолянския град бяха и министърът на младежта и спорта проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, кандидатите от листата на ДПС за изборите за Европейски парламент 2014г. Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Севим Мусак, Елисавета Кехайова, Мустафа Карадайъ, областният председател на ДПС- Смолян Салих Аршински, кметът на общ.Рудозем Румен Пехливанов и Ферит Добревски- общински председател на ДПС – Рудозем.rudozem1 (3)

„Родопа планина се нуждае както от държавна закрила, така и от грижата на целия ЕС, защото Родопите са красотата и на целия ЕС“, смята председателят на ДПС. Той посочи припомни редицата от започнати важни за развитието на региона проекти като изграждането и рехабилитиране на пътища до населени места в общината, предстоящото строителство на седем нови спортни обекта, проект за облагородяване на междублоковите пространства и др. Според Местан това са знаците на променената държавна политика и реалната грижа на държавата за Рудозем.

„Всички региони в страната се нуждаят от адекватна политика, но съвсем определено можем да кажем, че социално-икономическите проблеми се проявяват в концентриран вид в региони като Родопа планина“, коментира Лютви Местан. Той допълни, че дори са отправени атаки от страна на опозицията заради инвестициите в малките населени места от Родопския масив.

По думите му тези упреци и критики могат да бъдат приети и като „комплимент, като сблъсък на различни подходи и разбирания за страната“. „Наред с големите инфраструктурни проекти, жителите на малките населени места трябва да получат своя достъп до всички услуги“, заяви лидерът на движението. „Нима в Гулийка, в Рудозем не живеят равноправни български граждани“, попита риторично Лютви Местан.

След края на събитието Лютви Местан, директорът на здравното заведение проф. Цветан Димитров и кметът на града Румен Пехливанов прерязаха лятната на реновираната местна болница за рехабилитация.

Източник: www.dps.bg