Младият боец на ДПС
май 16, 2014
Лютви Местан в Джебел: ДПС е най-европейската партия в България
май 19, 2014

Лютви Местан и кандидатите за евродепутати на ДПС бяха на предизборен митинг в с.Руйно

„България все още не успява да се възползва от стратегическото предимство на членството си в ЕС“, каза на предизборен митинг край силистренското село Руйно лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него за това са нужни компетентност, обща воля и отдаденост на националните интереси на България.

По думите на водача на листата на ДПС за изборите за Европейски парламент – Филиз Хюсменова – ДПС днес има самочувствие, защото знае къде има нужда от европейските средства и как те да стигнат до нуждаещите се. „Защото днес ДПС има опита, защото днес ДПС участва в настоящото по-добро управление на кабинета „Орешарски“, защото когато сме силни в България, сме по-силни и в Европа“, подчерта Филиз Хюсменова.

ДПС отмени в дните на траур всички музикални части на масовите предизборни прояви в знак на съпричастност към стотиците семейства, сполетени от трагедията в мина край турския град Сома.

В предизборния митинг участваха и кандидатите на ДПС за евродепутати- Неджми Али, Искра Михайлова, Илхан Кючюк, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Александър Несторов, Мустафа Карадайъ, както и областният председател на ДПС- Силистра Насуф Насуф, народните представители от областта Невин Хасан и Рамадан Аталай.

Отбелязана бе двайсет и петата годишнина от майските събития в Дуловската община, предизвикани от т.нар. „възродителен процес“.