БГ библиотека в Европарламента
май 10, 2014
2000 души посрещнаха Лютви Местан и кандидатите от евролистата във Велико Търново
май 12, 2014

от Биляна Веселинова

ДПС тръгва на обиколка с партийния автобус

София. С близо 20 000 симпатизанти и активисти на ДПС ще се срещне лидерът на ДПС Лютви Местан този уикенд. Кандидатите за евродепутати ще бъдат с председателя на Движението и ще пътуват с предизборния автобус на партията.

Возилото е брандирано с номера на партията в интегралната бюлетина – 29. Както и с мотото на кампанията за европейските избори: „ДПС в Европа! Европа в България“. Обиколката стартира от село Крепча, община Опака. Днес там се открива традиционният събор, посветен и на т.нар. Майски събития от 1989 година. Крепча е най-голямото село на община Опака и всяка година на събора се стичат 4-5000 души от региона. Отново в събота, но в късния следобед, автобусът на ДПС ще пристигне в село Медовец, Варненско. Кандидатите за евродепутати на ДПС заедно с Местан ще почетат първо жертвите от т.нар. Възродителен процес пред паметната плоча в селото. Всяка година по това време в Медовец се събират симпатизанти и активисти на ДПС от Дългополска община за традиционния митинг-събор, посветен на събитията от 1989 година.

Предизборният автобус на Движението бе анонсиран от младежкия лидер на ДПС Илхан Кючюк, който е четвърти в евролистата. „Представям ви автобуса на ДПС! Започва предизборната обиколка на председателя на ДПС Лютви Местан и кандидатите за евродепутати“, написа Кючюк в социалната мрежа. И призова поддръжниците на ДПС: „Ще стартираме с посещение в с. Крепча, община Опака, област Търговище. Очакваме ви!“. В неделя Местан и екипът му от евродепутати имат поредица от срещи в Добрич и в Русе.

http://standartnews.com/balgariya-politika/mestan_sreshta_20_000_za_2_dni-237030.html