Илхан Кючюк пред либералните лидери: Пандемията ни показа, че трябва да взимаме смели и бързи решения
юни 24, 2021
Илхан Кючюк инициира създаването на фен клуб на ПФК Арда в сърцето на Европа
юли 5, 2021

Огромна международна подкрепа за ДПС

Движението за права и свободи получи огромна подкрепа от международните си партньори в ЕП, по повод предстоящите парламентарни избори
В свое обръщение председателят на групата „Обнови Европа“ Дачиан Чолош изтъква важната роля на ДПС в България, както и усилията на евродепутатите от ДПС за политика, по-близка до хората. В изказването си Чолош още изразява убеденост в ценностите на партията и подготвените й кадри за осъществяване на реформите, необходими за ускорено икономическо развитие на България. В своето обръщение той изразява увереност, че Европейският парламент, в лицето на „Обнови Европа“, Европейския Съвет, както и Комисията са на страната на либералната партия ДПС.
Послание за силата на ценностите, усърдната работа на ДПС за една по-добра и модерна България и заслугите на партията за прехода към демокрация на страната ни, отправи и др. Хакима Ел Хаите, председател на Либералния интернационал. По думите й ДПС има огромен принос за равноправието и зачитането на човешките права и свободи в България, а благодарение на неуморните усилия на ДПС, страната ни се е превърнала в регионална сила.
Силно послание към българските граждани отправи и Роман Якич, председател на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), според когото вотът това лято ще е от съществено значение за бъдещето на народа и държавата. По думите му гражданите трябва да дадат своя глас за партията с ясни цели, политическа програма и принципи, които следва неотлъчно по пътя си, от 30 години насам. В обръщението си той благодари на създателя на ДПС д-р Ахмед Доган за успешно изградения модел на толерантност и равенство, следван и до днес от председателя на партията – Мустафа Карадайъ.
Доверието в ДПС се дължи на ценностите, за които партията се бори и отстоява от създаването си до днес. В средата на юни ДПС отново доказа, че е партията с най-силна подкрепа в Европа, след като Илхан Кючюк беше избран за президент на АЛДЕ. Година по-рано дойде поредния успех за ДПС, когато Антоанета Асенова стана председател на Европейската либерална младеж (LYMEC), отново избрана с висок резултат.
Международните партньори на партията ежедневно изпращат своите послания, в подкрепа на ДПС, по повод предстоящите избори с пожелания за успех и късмет през юли и изразяват надежда, след изборите България да има нов лидер, който да поведе страната в правилната посока – на икономическо развитие, модернизация, зелена трансформация и дигитализация.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски