Илхан Кючюк: Преговорите в Женева могат да се окажат последната възможност за обединение на Кипър
януари 24, 2017
Докладът за Албания за 2016 г. бе гласуван в Комисията по външни работи
януари 31, 2017

Проведе се Председателски съвет на Младежко ДПС

На 28.01.2017 г. в Минерални бани, област Хасково, се проведе съвместно заседание на ЦОС и Областните председатели на Младежко ДПС.

Домакин на събитието беше Областната структура на Младежко ДПС – Хасково, а сред гостите на събитието бяха Областният лидер на ДПС – Ерджан Юсуф, кметът на Общината – Мюмюн Искендер, бившия Областен управител – Кадир Исов, кметът на община Белица – Радослав Ревански, кметът на Община Стамболово Мухлис Сербест, както и народните представители – Мехмет Атаман, Мустафа Ахмед, Айхан Етем и Станислав Анастасов.

Председателят на ДПС – Мустафа Карадайъ изненада младите лидери, включвайки се във втората част на събитието и провокирайки младите хора да влязат в отворени дискусии за ролята на младите хора на предстоящите предсрочни парламентарни избори през март 2017 г., както и за целите и ангажиментите, които всеки един от младите лидери си е поставил в своя регион.

Над 70 младежки лидери се събраха в община Минерални бани, за да обсъдят актуалната политическа ситуация в страната и ролята на ДПС, респективно на младежката организация на ДПС в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Заседанието бе проведено под формата на дискусия, която бе модерирана от PR-а на ДПС – Велислава Кръстева и председателя на Младежко ДПС – Илхан Кючюк.

Т.нар отворена дискусия даде възможност на всеки един Областен председател да говори за своя регион, очертавайки проблемите в него и нуждите на хората.

Заедно с г-жа Кръстева, те успяха да обсъдят ролята на социалните мрежи и медиите като политически инструмент и да зададат основните послания на ДПС в предстоящата предизборна кампания.

В рамките на 8-часова дискусия и изказвания, всички младежки лидери, заедно с ЦОС на Младежко ДПС, успяха да стигнат до извода и да обобщят, че младежката организация на ДПС винаги е имала и ще има основна роля в правенето на избори и че поколенческия диалог е в основата на това, младите хора в ДПС да бъдат мотивирани да постигат добри резултати и да участват в процеса на вземане на решение на всички нива.