Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри информационен офис във Велико Търново
февруари 19, 2015
Изказване относно доклада за напредъка на Албания в Комисията по външни работи
февруари 26, 2015

Стартира конкурсът „Светлина и земя“ – съвместен проект на Илхан Кючюк и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево

Стартира конкурсът „Светлина и земя“ – съвместен проект на евродепутата от АЛДЕ / ДПС Илхан Кючюк и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево.

Конкурсът „Светлина и земя” се организира във връзка с обявяването на 2015 г. за Международна година на светлината и почвите. Той е насочен към природни науки като физика, астрономия, химия, биология и физическа география. В него могат да участват ученици от 8 до 12 клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ със своите проекти (макети, модели, експерименти, постери, рисунки и снимки), свързани с темата на конкурса. Всички участвали проекти ще бъдат изложени във фоайето на училището и ще могат да бъдат разгледани от посетители между 14 и 17 април – в Седмицата на природните науки.

Победителите в надпреварата ще бъдат обявени на 20 април – Денят на земята. Всеки от участвалите в конкурса ще получи награда от името на евродепутата Илхан Кючюк, като петимата най-добри ще получат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Целта на проекта „Светлина и земя“ е да създаде мотивация за придобиването на задълбочени познания, да спомогне за откриването на талантливи млади хора и най-вече – да създаде творческо самочувствие у тях.

„За мен е дълг да подпомогна учебния процес и се радвам, че това ще се случи именно по този креативен и полезен начин. Вярвам, че науката е двигател на прогреса. Бих се радвал, ако повече млади хора открият своя професионален път в нея“, коментира Илхан Кючюк.