Вън или в ЕС – двете гледни точки за бъдещето на Великобритания
април 2, 2016
Илхан Кючюк в Луковит: Предприемачеството все още е предизвикателство за младия човек в България
април 9, 2016

Ученици и студенти посетиха ЕП по покана на евродепутата Илхан Кючюк

Брюксел, 06 април 2016 г. – Ученици от ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров“, които взеха участие в конкурса „Енергия от възобновяеми енергийни източници“, победителите в конкурса „ЕП и включването на гражданите на Стария континент във функционирането на ЕС“ от Юридическия факултет на Великотърновския университет, както и младежи от областната организация на Младежко ДПС – Търговище посетиха ЕП по покана на евродепутата Илхан Кючюк.

По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младите хора имат значима роля за развитието на Европейския съюз.

„Поставянето на младия човек в центъра на политическия живот е основен приоритет във времето, в което живеем. Нещо повече, бъдещето принадлежи на младите и те са най-важният ресурс на всяко едно общество.“, коментира той.

В заключение г-н Кючюк ги увери, че ще работи за създаване на благоприятен предприемачески климат в България, за да може всеки един млад човек да намери реализация на своя потенциал. По думите на евродепутата създаването на малък и среден бизнес е една от мечтата на всяка демокрация и всички трябва да положим усилия, за да дадем шанс на подготвеното и образовано младо поколение да се развива и работи в България.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски