Илхан Кючюк: Езикът на омразата е най-силен от края на II световна война, това е опасно за целостта на ЕС
март 18, 2019
Илхан Кючюк: Младите либерали ще имат ключова роля за глобализиране на свободата
март 22, 2019

Ученици от Севлиево и членове и симпатизанти на ДПС от област Бургас посетиха ЕП по покана на Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин в Европейския парламент на ученици от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево, Професионална търговска гимназия, гр. Бургас и членове и симпатизанти на ДПС от областите Бургас и Габрово. Учениците са на посещение в Брюксел като победители в конкурса „Аз, бъдещият инженер“, който евродепутатът организира по-рано през годината В групата участие взе и победителят в конкурса „Доведи приятел в академичното дружество на Младежко ДПС Велико Търново“.

По време на визитата гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младежкото предприемачество е движеща сила за икономически растеж и мястото на младите хора в политическия живот:

„Говорейки за бъдещето, много важно е възпитаването и развитието на предприемаческия дух и мислене още в училищна възраст, а впоследствие и усъвършенстване през целия живот. Имам предвид развиването у младите хора на способността да превръщат идеите си в действия. Това развива тяхната креативност и несъмнено влияе позитивно върху всяка една сфера на живота ни. Нещо повече, всеки млад човек със своето мислене има значима роля във формирането на политиките. Нашето поколение живее в несигурни времена и ние трябва да намерим общи решения на глобалните предизвикателства. Младите хора искаме да работим заедно и да търсим решение как да гарантираме по-доброто бъдеще“, заяви Кючюк в своето изказване.

По думите на евродепутата този тип посещения са особено важни за осъществяването на ефективна и ползотворна комуникация между институцията и гражданите, но същевременно и прекрасна възможност да се докоснеш до демократичните ценности, които ЕС изповядва.

В заключение, г-н Кючюк ги увери, че ще работи и занапред за създаване на благоприятен предприемачески климат в България, за да може всеки един млад човек да намери реализация на своя потенциал.  „Трябва да се даде шанс на подготвеното и образовано младо поколение да се развива и работи в България. Само така България ще има шанс да отлепи от дъното на ЕС по всички икономически показатели и ще се доближи нивото на старите членки на ЕС“, допълни още евродепутатът.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски