Изказване относно забраната за използване на майчини езици по време на предизборни кампании в България
ноември 12, 2014
Евродепутатът Илхан Кючюк ще бъде жури на регионалното състезание „Евроскола“ в Кърджали на 15 ноември
ноември 14, 2014

Евродепутатът Илхан Кючюк организира втората си посетителска визита от България

В посещението участваха студенти от Академичното дружество на ДПС в Благоевград и младежи от Добрич

Брюксел, 12 ноември 2014 г. – Евродепутатът Илхан Кючюк организира втората си посетителска визита от България, в рамките на която студенти от академичното дружество на ДПС в Благоевград и младежи от Добрич посетиха Европейския парламент.

По време на посещението младите хора имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младите хора имат значима роля във формирането на политиките в различните сфери. „Младият човек със сигурност не е просто наблюдател, а напротив – той е важна част от случващото се в политическия и обществен живот. Нещо повече – думата му се чува“, коментира той.

Илхан Кючюк призова младите посетители на Европарламента да бъдат активни участници в обществения живот на страната и да се стремят с креативност и ентусиазъм да променят нещата, които имат нужда от промяна.

Това е втората посетителска визита от България, която г-н Кючюк организира в рамките на малко повече от месец. По думите на евродепутата този тип посещения са особено важни за осъществяването на ефективна и ползотворна комуникация между институцията и гражданите на Европейския съюз.

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски