Илхан Кючюк: Престъпленията от омраза застрашават основния фундамент на Европейския съюз
февруари 13, 2016
Илхан Кючюк представи петицията срещу забрана за агитация на майчин език в ресорната комисия в Европейския парламент
февруари 23, 2016

Студенти от Измир посетиха Европейски парламент по покана на евродепутата Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк организира посетителска визита е Европейския парламент на младежи от Измир.

По време на посещението гостите имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институцията, да присъстват на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз, както и да се срещнат с българските евродепутати от Движението за права и свободи.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младите хора имат значима роля във формирането на политиките в различните сфери. „Младият човек е съществена част от политическия и обществен живот. Нещо повече, бъдещето принадлежи на младите и тяхната дума се чува, защото ние сме тези, които носим промяната.“, коментира той.

В заключение, г-н Кючюк ги увери, че ще работи за вдигане всички на неоправдани бариери по отношение на достъпа до пазара на труда в ЕС. По думите на евродепутата този тип посещения са особено важни за осъществяването на ефективна и ползотворна комуникация между институцията и гражданите, но същевременно и прекрасна възможност да се докоснеш до демократичните ценности, които Европейският съюз изповядва.

20160217_115113   20160217_112026

Тази публикация е достъпна и на следните езици: Английски