Велико Търново работи за информиран евровот
април 15, 2014

Младежко ДПС Велико Търново работи целенасочено за разширяване на подкрепата за ДПС в градските центрове

VT1

С мероприятие на 27 март Младежко ДПС Велико Търново откри предизборната кампания в областта. 100 студента и целия областен съвет на младежите отпразнуваха 7-та годишнина от учредяването на Академичното дружество към Младежко ДПС Велико Търново. На събитието присъстваха областния председател на ДПС Гюнай Далолу и народния представител Хасан Хаджихасан. Лично председателят на Младежко ДПС и кандидат за евродепутат присъства на тържеството, което призна, че чувства за „лично“. „Със създаването на Академичното дружество аз направих първите си стъпки в политиката, тук избрахме първия народен представител, освен че, получих образованието си, аз се и ожених тук.“, сподели Кючюк. „В мое лице великотърновската организация ще има своя пряк представител“, добави той.

На следващия ден след откриването на кампанията младежите проведоха разширено заседание на областния съвет, на който присъстваха 60 души. Те заедно начертаха предизборната си стратегия като внимателно прецениха типа на мероприятията, които ще се провеждат по общини. Младите хора са твърдо убедени, че пряката среща и индивидуалните разговори с избирателите са най-важната част от кампанията, за което съставиха специални екипи за водене на агитация от къща в къща. Основни усилия младежите ще хвърлят в градските центрове в областта, където се крие потенциала за разширеяване на подкрепата за ДПС.

В момента младежите от областния съвет работят за създадването на информационна брошура специално за нуждите на агитационната кампания на град Велико Търново. Тя ще бъде и своеобразна покана към всички граждани на предстоящата голяма среща с председателя на ДПС и кандидатите за евродепутати от ДПС на 12 май.